• De maatregelen van het RIVM met betrekking tot sporten voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar zijn versoepeld. Kinderen t/m 12 jaar mogen weer gaan sporten in de buitenlucht. Voor onze jeugdleden van 13 t/m 18 jaar geldt dat zij kunnen sporten met het in acht nemen van de 1,5-meterregel. Dat betekent dat we vanaf 4 mei weer kunnen volleyballen!

  Helaas geldt dit dus niet voor iedereen, maar alleen voor CMV en de jeugd. We hebben gekeken hoe we dit op een verantwoorde manier kunnen aanbieden en daarbij de adviezen en de maatregelen van het RIVM, NOC*NSF, Nevobo en Gemeente Arnhem overgenomen. Wij willen jullie graag informeren over de plannen voor het organiseren van volleybal in de buitenlucht.

  Hieronder vind je heel veel informatie. Mochten er na het lezen nog vragen zijn over de corona-maatregelen of de manier waarop we nu de trainingen organiseren, dan kunnen jullie mailen naar coronavolleybal@aetos.nl. Heb je een vraag over het trainingsschema, neem dan contact op met je trainer of stuur een email naar jeugdcoordinator@aetos.nl.

  We hopen al onze jeugdleden weer snel te zien op een van onze locaties! Tot snel en blijf vooral gezond!

 • Belangrijke links:

  Trainingsschema (update 7 mei)

  Functieprofiel coronaverantwoordelijke

 • Wat betekent dit voor onze CMV’ers?
  Kinderen t/m 12 jaar mogen weer in groepjes sporten. Dat betekent dat we voor deze doelgroep gras- en beachvolleybaltrainingen gaan organiseren. Voor deze doelgroep is de 1,5-meter-maatregel niet van toepassing, maar om er toch voor te zorgen dat we niet met te veel kinderen op een volleybalveld staan, hebben we groepen gemaakt van maximaal 8 kinderen per veld.

  Voor ouders is het helaas niet toegestaan om bij de trainingen te komen kijken. De trainers en begeleiders van de kinderen zullen aanwezig zijn om de kinderen op te halen en ook bij de trainingen in de gaten te houden dat er voldoende afstand gehouden wordt, met name dat er zoveel mogelijk wordt geprobeerd om de 1,5m-regel tot de trainer of begeleider te bewaren.

  Wat betekent dit voor onze ABC-jeugd?
  Voor de ABC-jeugd is dit een ander verhaal. Kinderen van 13 t/m 18 kunnen sporten, zolang ze anderhalve meter afstand houden. Voor deze groep hanteren we daarom de richtlijn van maximaal 6 jeugdleden per veld (conform het protocol). De trainers zullen trainingen geven waarbij in elke oefening 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Ook hier zullen de kinderen door trainers en begeleiders worden opgevangen, omdat het niet is toegestaan dat ouders de trainingen bijwonen.

  Wat gaan we doen?
  We hebben op dit moment goedkeuring gekregen vanuit de gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem om de volgende volleybalvormen aan jullie aan te bieden:

  Op sportcentrum Valkenhuizen:

  • Beachvolleybal op de beachvolleybalvelden naast de atletiekbaan. Gebruik hiervoor de ingang bij Physique. Daar is een aparte ingang en een aparte uitgang.
  • Grasvolleybal op het voetbalveld (veld 1) dat grenst aan het terras van het hoofdgebouw (ligt tussen het hoofdgebouw en de beachvolleybalvelden in). Gebruik hiervoor ook de bovenstaande ingang en uitgang.

  Op sportcentrum Elderveld:

  • Grasvolleybal op het grasveld van Korfbalvereniging Ekca. Er is een kiss & ride-zone waar kinderen kunnen worden afgezet.

  Wanneer starten de trainingen
  De eerste training zal starten op maandag 4 mei. We hebben voor de CMV en de ABC-jeugd een trainingsschema opgesteld. Dit schema kan nog wel gewijzigd worden, dus check het schema regelmatig. We willen hierbij de volgende aandachtspunten benadrukken:

  • Zorg dat de kinderen hun sportkleren aan hebben; de kleedkamers zijn gesloten en er is geen mogelijkheid om om te kleden. Zorg er ook voor dat kinderen een handdoek en een schoon shirt meenemen. Insmeren met zonnebrandcrème dient thuis te gebeuren.
  • Zorg ervoor dat kinderen zelf een bidon met water meenemen, zodat ze daar tijdens de training gebruik van kunnen maken.
  • Zorg dat kinderen voor vertrek naar de training naar het toilet zijn geweest. Er zijn een paar toiletten open, maar het verzoek is om die zo min mogelijk te gebruiken.
  • Zorg dat de kinderen max. 10 minuten voor aanvang van de training worden gebracht/aanwezig zijn.
  • Zorg dat de kinderen na de training direct worden opgehaald. Kinderen die niet trainen, mogen niet op de locatie blijven en moeten het terrein dus verlaten. Buiten het terrein is er geen toezicht van de vereniging aanwezig.
  • Iedereen is verplicht om bij binnenkomst en tijdens het verlaten van het terrein zijn/haar handen te desinfecteren. Wij zullen als vereniging zorgen voor voldoende desinfectiemiddelen.

  Wat gaat dat kosten?
  Voor deze trainingen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Ze vallen binnen de contributie voor het seizoen 2019-2020. We bieden deze trainingen minimaal aan tot aan de zomervakantie. In de komende weken zullen we op basis van eventuele aanpassing van de maatregelen een nieuw schema opstellen en bepalen hoe lang we de trainingen kunnen blijven aanbieden. Hiervoor zijn we ook continu in overleg met de gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem.

  Hoe kan ik me opgeven?
  Wij verwachten dat de meesten van jullie staan te popelen om weer lekker te kunnen sporten en daarom graag mee komen doen. Maar mocht je nou niet willen of niet kunnen, zou je je dan willen afmelden bij je trainer? Weet je niet wie je trainer is, of heb je geen gegevens van de trainer, mail dan naar jeugdcoordinator@aetos.nl.

  Helpende handjes gezocht!
  Om al het aanbod te realiseren, hebben we natuurlijk voldoende vrijwilligers nodig, zodat we het extra werk dat hierbij komt kijken, evenredig kunnen verdelen. Denk hierbij aan het opbouwen en afbreken van velden en corona-verantwoordelijken (lees het functieprofiel) die tijdens de trainingen erop toezien dat alle regels goed worden nageleefd. En mogelijk ontdekken we komende week dat er nog meer taken zijn. Geef je op door een mail te sturen naar coronavolleybal@aetos.nl.