• Onze geschiedenis

  Onze volleybalclub is in 2018 ontstaan uit een fusie van de volleybalverenigingen Agilitas, Arvevo en Volvera. Wij werkten al samen met elkaar op het gebied van jeugdvolleybal. Onze gezamelijke jeugd speelde onder de naam Volar. Deze samenwerking beviel erg goed en daarom werd er door de leden van de afzonderlijke verenigingen besloten om te fuseren. Niet uit noodzaak (alle verenigingen waren gezonde verenigingen), maar in plaats van elkaar te beconcurreren leek het ons verstandiger om de krachten te bundelen.

 • De John Frost brug van ons logo
  John Frost brug
 • Onze naam

  Aetos (uitspraak "aitos") betekent adelaar. De adelaar is een verwijzing naar het wapen van de stad Arnhem. De adelaar wordt ook wel de koning der vogels genoemd. In het oude China was een adelaar een symbool voor kracht en sterkte. Een prachtig symbool dus voor onze club.

 • Ons logo

  Ons logo bestaat uit deze adelaar en de beroemde John Frost brug. John Dutton Frost was een Britse luitenant-kolonel die tijdens de Tweede Wereld Oorlog probeerde de rijnbrug bij Arnhem te veroveren op de Duitsers. Deze brug is destijds vernietigd en herbouwd. In 1978 werd deze brug vernoemd naar John Frost. De brug staat in ons logo ook symbolisch voor het verbinden van mensen.

 • Onze thuishaven en clubkleuren

  Wij spelen in de airborne kleuren maroonrood en lichtblauw. Dit zijn de kleuren van de Britse 1e luchtlandingsdivisie die in de Tweede Wereld Oorlog onder leiding van generaal-majoor Roy Urquhart vocht in de Slag om Arnhem tijdens Operatie Market Garden. Klik hier voor meer informatie.

  Sporthal Elderveld is de thuishaven waarin onze thuiswedstrijden in de Nevobocompetitie worden gespeeld. Wij trainen in Valkenhuizen, De Omnibus, De Laar West (Arnhem-Zuid) en De Dumpel in Velp.