• Dinsdagavond heeft het kabinet nieuwe richtlijnen bekendgemaakt om de oplopende coronacijfers terug te dringen. Die maatregelen kun je hiernaast teruglezen. Helaas hebben ze ook gevolgen voor de sport.

    Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot het sportcafé of professionele sportwedstrijden, is het vanaf zaterdag 6 november ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde sporten. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitensport, trainingen en wedstrijden, maar ook voor publiek, zowel binnen als buiten.

    Guido Davio, algemeen directeur Nevobo, reageert als volgt: “Uiteraard staat de volksgezondheid voorop, maar sport draagt juist zoveel bij aan de gezondheid van Nederland. De sportsector heeft laten zien dat verantwoord en veilig te kunnen organiseren. De impact van de nieuwe maatregelen zijn zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die juist door te sporten gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker ook op de grens van wat we van onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, al helemaal op deze zeer korte termijn richting komend weekend.”

    Het bestuur van Aetos komt donderdagavond samen om te kijken hoe we moeten omgaan met de nieuwe situatie.