• Aetos, de volleybalclub van Arnhem!
  • Blijven volleyballen zonder sprongbelasting? Dat kan mogelijk in de toekomst bij Aetos via No Jump volleybal. Dit is een nieuwe vorm van volleybal waarbij de nethoogte teruggebracht is naar 2,10 meter voor dames en 2,20 meter voor heren. Er kunnen ook mix-teams worden gemaakt en dan hangt het net op 2,15. Springen bij het spelen van de bal is niet toegestaan; beide voeten moeten op de grond staan. De spelregels zijn verder hetzelfde als bij gewoon volleybal dus duiken mag.

    De komende periode willen we onderzoeken of dit voor onze vereniging een aanvulling is op onze volleybalactiviteiten. Het idee is om met een groep geïnteresseerden, liefst wat ervaren volleyballers, op maandagavond te trainen en wat wedstrijdjes te spelen.

    We willen weten of deze spelvorm leuk genoeg is, of misschien de aanbevolen spelregels moeten worden bijgesteld om het interessant te houden om te blijven volleyballen. Daarnaast is ook voor herintreders No Jump een goede optie om weer te gaan volleyballen. Een heel belangrijk facet is de gezelligheid; oftewel er moet een kantine zijn om “te evalueren”.

    Rond de zomerstop willen wij terugkijken om te zien of het voor Aetos een aanvulling kan zijn op de geboden volleybalmogelijkheden.

    Wij zijn op zoek voor deze pilot naar mensen die graag mee willen werken hieraan. Doe en speel je graag mee? We beginnen met een groep op maandagavond 4 april in sporthal De Laar West, van 20:30 uur tot 22:00 uur. Meld je aan bij: Rick de Kok (rick.dekok@gmail.com) en/of Hans Welling (0638654987 of penningmeester@aetos.nl).