• AETOS DE VOLLEYBALCLUB VAN ARNHEM
 • Onze professional

 • Jan stelt zich voor:

  In het dagelijks leven ben ik, trainer Jan van Uitert, vader van dochters Lesley (41), Nancy (36) en opa van 2 kleindochters en 1 kleinzoon. Samen met mijn vriendin Joke woon ik in onze eigen verbouwde woning met een mooie grote tuin in het prachtige Gelderse Laren. Omdat we allebei van beesten houden, hebben we in onze wei twee eigenwijze pony’s lopen.

 • Verder ben ik eigenaar van Volleytotaal, Visietech en werk ik in de volleybalwereld en ben ik een ervaren projectleider/adviseur in diverse technische branches. Tevens ben ik werkzaam als operationeel directeur binnen de Stichting AdoptIdee. Deze stichting brengt onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar en laat scholieren uit groep 6,7 en 8 de handen ineen slaan met innovatieve bedrijven. Vanaf juli 2020 ben ik met vervroegd pensioen gegaan en kan ik dus meer uren investeren in mijn grootste hobby als volleybal trainer en beleid uitzetten binnen verenigingen en wie wil dit nu niet.

  De ambitie om trainer te worden heb ik altijd al gehad: “Ik vind het superleuk om met gemotiveerde sporters te werken, om ze te verbeteren en om alles eruit te halen wat erin zit. Als atletiektrainer ben ik begonnen. Helaas vond ik dit te weinig uitdaging hebben. Te eenzijdig en te individueel. En natuurlijk sta je altijd buiten.” Mijn volleybaltrainerscarrière begon ik 25 jaar geleden bij Orion in Doetinchem. Vervolgens stond ik aan het roer bij Longa Lichtenvoorde, Sourcy volleybalschool, DVO Hengelo, WSV Warnsveld, Flash Nijverdal , Rivo Rijssen, De Bevers Lemelerveld., nogmaals WSV Warnsveld, Voorwaarts D1, Salvora D1 en dit seizoen train ik Gemini D1 in Borculo.

  Vanaf april 2022 ben ik in overleg met Paul en Kim als professional gestart binnen Aetos, een prachtige en uitdagende functie en natuurlijk ben ik hier super blij mee. In deze functie heb ik twee hoofdtaken:

  1. Het opzetten en operationeel maken van de Masterclasses binnen Aetos, een extra training per week voor C- jeugd tot en met A-jeugd voor Aetos leden, maar ook voor omliggende verenigingen uit de regio Arnhem. 
  2. Het opstellen en implementeren van de breedte-prestatielijn, waarin ik de komende jaren ga werken aan het verbeteren van de doorstroming van jeugd naar de seniorenlijnen, zodat alle jeugd op gewenst niveau kan instromen. Natuurlijk komt hierbij ook heel veel aandacht voor train de trainer, zowel kwalitatief en kwantitatief.

  De 1e aanpassingen in seizoen 2022/2023:

  1. Fysiotherapie programma:

  Omdat de volleybal sport een blessure gevoelige sport is, heb ik in overleg met het bestuur van Aetos en onze Fysiotherapie Rijnkade een programma opgesteld dat preventief tegen blessures werkt. Het maandelijkse spreekuur wordt uitgebreid naar twee avonden en op twee verschillende locaties, deze locaties worden in overleg met de technische commissie en Fysiotherapie Rijnkade vastgesteld.

  In de samenwerking met Rijnkade hebben we afgesproken dat de kosten gedeeld worden, 50% Aetos en dus 50% sponsering van Fysiotherapie Rijnkade, dit is natuurlijk super want dat drukt de kosten in onze exploitatie. Verder worden er twee clinics / lezingen per seizoen georganiseerd, waarin we weer de aandacht leggen op blessure preventie. Heel mooi dat deze voorzieningen voor alle leden van Aetos beschikbaar zijn, momenteel zijn we de planning aan het maken en als alles rond is, zullen we dit publiceren, zodat jullie allemaal op de hoogte zijn.

  2. Train de trainer programma:

  Ook heb ik een plan van aanpak aan het bestuur gepresenteerd voor de trainer de trainer. Na wat aanpassingen heeft het bestuur opdracht gegeven om te implementeren. We starten begin februari met een enquête voor alle trainers/coaches inclusief de jeugdtrainers/coaches.

  De enquête is een 0-meting om te toetsen hoe onze trainers/coaches op dit moment erin staan en wat ze nog eventueel van Aetos nodig hebben om de uitoefening van de functie prettiger te maken en eventueel te verbeteren. Tevens is het ook interessant om te meten wat de visie van de trainers/coaches is voor volgend seizoen.

  De volgende stappen zijn dan een fysieke brainstorm bijeenkomst, waarschijnlijk in maart, waarin we de enquête uitslag bespreken en gaan brainstormen, zodat iedereen kan meedenken van hoe verder. De 2e bijeenkomst wordt dan in mei georganiseerd waarin de doelstelling wordt om een definitief plan van aanpak te maken voor het seizoen 2023-2024.

  Tijdens de 2e bijeenkomst wordt dan ook de 1e lezing georganiseerd door Fysiotherapie Rijnkade waarin wederom blessure preventie het hoofditem is en we gaan de zaal in voor de clinic : Warming-up.

  Tijdelijke organisatie :

  Voor de komende twee seizoenen gaan we een tijdelijke organisatie opzetten om in deze termijn naar de definitieve organisatie te groeien. Het Bestuur wordt stuurgroep en zet het beleid uit dat door een implementatie manager in de organisatie wordt ingebed. Verder hebben we dan in deze organisatie iemand nodig die het informatie beheer op zich gaat nemen. Tijdens deze periode blijft de huidige organisatie zoals het nu is, omdat alles operationeel door moet gaan.

  Verder wordt er ruimte gecreëerd voor klankbordgroep bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden 1x per 2 maanden georganiseerd en ik wil iedereen uitnodigen om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn. Deze bijeenkomsten zetten we ook op als een soort spreekuur voor vragen en opmerkingen. Erg belangrijk, want wat ik graag wil is dat alle leden van Aetos meegaan denken en gaan klankborden, want dan gaan we met z’n allen met de neus dezelfde kant op en hebben we met alle leden commitment.

  En dan met z’n allen op naar onze gewenste organisatie breedte-prestatielijn!

  Bij eventuele vragen kunnen jullie mailen naar: seniorencoordinator@aetos.nl