• Onze geschiedenis

  Onze volleybalclub is in 2018 ontstaan uit een fusie van de volleybalverenigingen Agilitas, Arvevo en Volvera. Wij werkten al samen met elkaar op het gebied van jeugdvolleybal. Onze gezamelijke jeugd speelde onder de naam Volar. Daarnaast werd met beachvolleybal al samengewerkt onder de vlag van Abeach.

  Deze samenwerking beviel erg goed en daarom werd er door de leden van de afzonderlijke verenigingen besloten om te fuseren. Niet uit noodzaak (alle verenigingen waren gezonde verenigingen), maar in plaats van elkaar te beconcurreren leek het ons verstandiger om de krachten te bundelen. Ons logo bestaat uit een tweekoppige arend, een volleybal en de beroemde John Frost brug.

 • Onze naam

  Aetos (uitspraak "aitos") betekent arend. De arend is een verwijzing naar het wapen van de stad Arnhem. De arend wordt in veel landen gebruikt als nationaal symbool, door de macht, schoonheid en onafhankelijkheid die hij uitstraalt.`

 • De John Frost brug

  John Dutton Frost was een Britse luitenant-kolonel die tijdens de Tweede Wereld Oorlog (Slag om Arnhem) probeerde de rijnbrug bij Arnhem te veroveren op de Duitsers. Deze brug is destijds vernietigd en herbouwd. In 1978 werd deze brug vernoemd naar John Frost. Deze brug is onderdeel van ons logo en staat bij ons symbolisch voor het verbinden van mensen.

 • John Frost brug
 • Onze thuishaven en clubkleuren

  Wij (behalve onze libero, deze heeft een roze shirt) spelen in de airborne kleuren maroonrood en lichtblauw. Dit zijn de kleuren van de Britse 1e luchtlandingsdivisie die in de Tweede Wereld Oorlog onder leiding van generaal-majoor Roy Urquhart vocht in de Slag om Arnhem tijdens Operatie Market Garden. Klik hier voor meer informatie.

  Sporthal Elderveld is de thuishaven waarin onze thuiswedstrijden in de Nevobocompetitie worden gespeeld. Wij trainen in de Arnhemse sporthallen: Valkenhuizen, De Omnibus en De Laar West. Ook trainen wij in De Dumpel in Velp.