• AETOS DE VOLLEYBALCLUB VAN ARNHEM
 • Onze club en geschiedenis

  AETOS is met bijna 800 leden de grootste volleybalclub van Arnhem en omgeving. Bij ons heb je keus uit de volgende volleybalsoorten: jeugd-, dames- en herenvolleybal (Nevobo-competitie) en recreatief, midweekcompetitie, no jump, beach- en zitvolleybal.

  Onze volleybalclub is in 2018 ontstaan uit een fusie van de volleybalverenigingen Agilitas, Arvevo en Volvera. Wij werkten al samen met elkaar op het gebied van jeugdvolleybal. Onze gezamelijke jeugd speelde onder de naam Volar. Daarnaast werd met beachvolleybal al samengewerkt onder de vlag van Abeach.

  Deze samenwerking beviel erg goed en daarom werd er door de leden van de afzonderlijke verenigingen besloten om te fuseren. Niet uit noodzaak (alle verenigingen waren gezonde verenigingen), maar in plaats van elkaar te beconcurreren leek het ons verstandiger om de krachten te bundelen.

 • Onze naam

  Aetos (uitspraak "aitos") betekent arend. De arend is een verwijzing naar het wapen van de stad Arnhem. De arend wordt in veel landen gebruikt als nationaal symbool, door de macht, schoonheid en onafhankelijkheid die hij uitstraalt.`

 • Ons logo

  Ons logo bestaat uit een tweekoppige arend, een volleybal en de beroemde John Frost brug.

  John Dutton Frost was een Britse luitenant-kolonel die tijdens de Tweede Wereld Oorlog (Slag om Arnhem) probeerde de rijnbrug bij Arnhem te veroveren op de Duitsers. Deze brug is destijds vernietigd en herbouwd. In 1978 werd deze brug vernoemd naar John Frost. Deze brug is onderdeel van ons logo en staat bij ons symbolisch voor het verbinden van mensen.

 • John Frost brug
 • Onze thuishaven en clubkleuren

  Wij spelen in de airborne kleuren maroonrood en lichtblauw. Dit zijn de kleuren van de Britse 1e luchtlandingsdivisie die in de Tweede Wereld Oorlog onder leiding van generaal-majoor Roy Urquhart vocht in de Slag om Arnhem tijdens Operatie Market Garden. Klik hier voor meer informatie.

  Sporthal Middachtensingel is onze thuishaven. Wij trainen daarnaast in de Arnhemse sporthallen: Valkenhuizen, De Omnibus, Elderveld en De Laar.

 • Onze slogan is Samen Sportief

  Een voordeel van samen sporten is dat je vaak extra hard je best doet. Mensen haken minder snel af omdat ze hun team niet in de steek willen laten, ook vanwege een stukje competitie en sociale druk ga je sneller tot het uiterste. Bovendien versterkt samen sporten de vriendschap en maakt het je gelukkiger doordat je meer endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt voor een geluksgevoel en verbetert de sportprestaties. 

  Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom samen sporten motiverend en leuk is:

  • Je gaat sneller en vaker sporten omdat je met anderen afspreekt, aangezien je ander niet teleur wilt stellen.
  • Je hebt plezier in het sporten en je haalt het beste in elkaar naar boven.
  • Je deelt de progressie en prestaties met elkaar, dit geeft je een goed gevoel en een enorme voldoening waardoor je gemotiveerd blijft.

  Kortom, genoeg redenen om samen je sportieve doelen te bereiken!

  Samen Sportief!