• De Midweekcompetitie

  De leukste competitie van Gelderland!

 • Je vindt competitie spelen leuk, maar wil geen verplichtingen hebben in het weekend? Je wilt gewoon af en toe een wedstrijdje spelen op je eigen niveau en je vind gezelligheid ook belangrijk.  Dan is het de Midweekcompetitie een goed alternatief. De teams zijn gemengd en dat komt de sfeer ook erg ten goede. 

 • Wat is de Midweekcompetitie?

  De Midweekcompetitie is een lokale recreantencompetitie die om de twee weken op een woensdagavond wordt gespeeld in Hal 1, 2 en 3 van sportcentrum Valkenhuizen. Op een avond spelen ongeveer veertig regionale teams tegen elkaar. De teams zijn gemengd (verplicht minimaal twee dames in het veld).

  Deze competitie kent vier poules die op niveau zijn ingedeeld (A, B, C, D). De A poule is de hoogste poule. De D poule is de laagste poule. Een jaar kent twee Midweekseizoenen. Een seizoen bestaat uit zeven wedstrijdavonden. De eerste twee teams van de poules promoveren, de laatste twee teams degraderen. De poules (A en B) en (C en D) spelen om en om wedstrijden.

  De wedstrijden beginnen rond 19.45 uur en eindigen rond 22.45 uur. Je speelt twee wedstrijden op een avond. Elke wedstrijd bestaat uit 2 sets van 20 minuten. Na elke wedstrijd heb je één wedstrijd rust. Minimaal 2 spelers van je team moeten dan fluiten en tellen bij een wedstrijd van een andere poule. 

  Bekijkn ook de website van de Midweekorganisatie: https://sites.google.com/view/midweekvolleybal/