• Veel gestelde vragen (FAQ)

  Hoe vaak mag ik op proef meetrainen?
  Je mag drie keer kosteloos en vrijblijvend mee trainen.

  Is Aetos een grote vereniging?
  Aetos is de grootste volleybalvereniging van Arnhem met ruim 700 leden. Hierdoor is er altijd wel een team beschikbaar waar je qua niveau bij past. Ook is het daardoor mogelijk om een hoger niveau te gaan spelen naarmate je jezelf ontwikkelt. Kortom, door de grootte van onze vereniging hebben wij voor iedereen wel een team dat past, van beginners tot zeer ervaren, van jong tot oud.

 • Hoe kan ik mij inschrijven?
  Op deze website staat een inschrijformulier. Klik hier en je komt meteen op de juiste pagina terecht. Je kan ook altijd een inschrijfformulier opvragen bij je contactpersoon en onze ledenadministratie: ledenadministratie@aetos.nl. Deze mag je per e-mail of post retour sturen naar onze ledenadministratie.

 • Ik heb geen volleybalervaring. Is dat een probleem?
  Dat is geen enkel probleem. We hebben meerdere niveaus voor de jeugd om in te stromen. Ook heeft Aetos, als enige volleybalvereniging van Arnhem, een beginnersteam voor volwassenen waar je de basis van het volleyballen leert. Immers je bent nooit te oud om iets te leren.

 • Ik ben net in Arnhem komen wonen en wil hier ook graag sociale contacten gaan opbouwen. Is jullie vereniging sociaal?
  Jazeker! Wij krijgen jaarlijks heel veel nieuwe leden die net in Arnhem zijn gaan wonen vanwege studie, werk of om andere redenen. Gezellig sporten in teamverband is goed voor de conditie, maar zeker ook voor je sociale leven. Als nieuwkomer vangen wij je de eerste keer persoonlijk op. Wij vertellen je alles wat je wilt weten en stellen je voor aan de teams. Daarnaast hebben wij op alle locaties een kantine waar je na de training of wedstrijden nog wat kan gaan drinken met je teamgenoten. Ook hebben wij een activiteitencommissie die veel leuke dingen organiseert en ook daar leer je mensen kennen.

 • Geven jullie studentenkorting?
  Ja, op vertoon van een geldige studentenkaart krijg je korting op de basiscontributie (dus niet op de toeslagen). Daarnaast betaal je geen inschrijfgeld.

 • Accepteren jullie de Gelrepas?
  Ja die accepteren wij. Meer informatie is te verkrijgen bij onze ledenadministratie.

 • Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen. Hoe doe ik dat?
  Jammer dat je ons verlaat! Wij hopen dat je het naar je zin bij ons hebt gehad en zien je graag in de toekomst weer terug. De formaliteiten: Het contributiejaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Afmelden kan alleen per het einde van het seizoen, dat eindigt op 30 juni. Het opzeggen van je lidmaatschap moet dus altijd vóór 30 juni gebeuren. Als je je toch afmeldt tijdens het lopende seizoen, ben je verplicht om het hele seizoen (tot en met juni) contributie te blijven betalen. Uitzondering hierop zijn de CMV leden, deze mogen per kalenderhalfjaar opzeggen (dus: uiterlijk 31 december en 30 juni). Het lidmaatschap moet schriftelijk worden opgezegd. Stuur een email naar onze ledenadministratie met het verzoek om je lidmaatschap te beeindigen, e-mail: ledenadministratie@aetos.nl Wij sturen dan een bevestiging. Krijg je deze niet, vraag hier dan om.

 • Ik zou graag willen bellen met iemand van de vereniging, maar kan geen telefoonnummer vinden op de website?
  Onze vereniging draait op vrijwilligers, waarvan de meesten ook een betaalde baan hebben. Het lukt daarom niet om telefonisch bereikbaar te zijn. Wil je toch met onze vereniging bellen, stuur dan een e-mail naar ons secretariaat met een terugbelverzoek. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

 • Ik wil graag vrijwilliger worden, hoe geef ik mij op?
  Heel fijn dat je vrijwilliger wilt worden. Onze vereniging draait op vrijwilligers en zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Hierdoor is het o.a. mogelijk om volleybal tegen kostprijs aan te bieden. Wij doen daarom een dringend beroep op iedereen om iets voor de club terug te doen. Dit kan structureel, maar ook op projectbasis. Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, denk hierbij aan o.a. : trainers en coaches, maar ook aan commissies, zoals de Technische Commissie, de Communicatie Commissie, de Activiteitencommissie, etc. Klik hier voor een overzicht.

 • Wat voor materiaal en kleding heb ik nodig?
  Een t-shirt en sportbroek zijn de basis van je volleybaloutfit. Zoek daarnaast bij een goede sportzaak indoor volleybalschoenen uit en je kunt beginnen! Kniebeschermers zijn hiernaast een goede investering, niet direct nodig maar wel erg fijn. Bij een sportzaak zijn deze al vanaf 10 euro te koop. Natuurlijk zijn daarnaast een trainingspak, sporttas en bidon ook handig. Kijk eens op onze webshop daar kan je mooie clubkleding aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs.

 • Kan ik ook alleen meetrainen met een team zonder competitie te spelen?
  Ja dat is mogelijk.

 • Ik speel bij Aetos en ben zwanger of langdurig geblesseerd. Hebben jullie hiervoor een regeling?
  Wij hebben geen regeling, maar beoordelen op case to basis of je tijdelijk in aanmerking komt voor een bijzonder lidmaatschap. Neem hiervoor contact op met onze ledenadministratie.