• AETOS DE VOLLEYBALCLUB VAN ARNHEM
 • Vertrouwenscontactpersoon

  Wij willen een volleybalvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als club weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

  Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

  Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

  WAT DOET DE VCP?

  De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem als je dat wilt.

  WIE ZIJN DE VCP’S VAN AETOS?

  Dit zijn Ulrik Veenbaas en Marleen Stoltenborg.

  Zij stellen zich even voor:

 • Ik ben Marleen Stoltenborg (mail@marleenstoltenborg.nl). Ik volleybal vanaf mijn 12de, eerst in de Achterhoek, toen in Nijmegen en later bij Arvevo in Arnhem. Na een stop van ruim tien jaar ben ik vijf jaar geleden weer bij Aetos begonnen als trainer bij de CMV. Ik train zelf nu bij de recreanten en doe mee aan de midweekcompetitie. Ook zit ik graag op de tribune om mijn twee dochters aan te moedigen. Ik werk als zelfstandig psycholoog vooral met volwassenen met een beperking.

 • Ik ben Ulrik Veenbaas (uveenbaas@hotmail.com). Zelf heb ik geen volleybalverleden, maar ben wel binnen de voetbalwereld werkzaam geweest als jeugdcoördinator. Sinds 3 jaar kom ik bij Aetos omdat mijn beide dochters hier spelen. Inmiddels ben ik hulptrainer bij de CMV en coach ik het team van mijn jongste. Bij mijn oudste ben ik vaak op de tribune te vinden. Van huis uit ben ik afgestudeerd als sportpsycholoog, maar inmiddels werk als GZ-psycholoog in de ouderenzorg.

 • HOE KUN JE DE VCP BEREIKEN?

  Via de e-mailadressen mail@marleenstoltenborg.nl en uveenbaas@hotmail.com kun je contact leggen met de VCP’s. Een van hen neemt dan neemt dan z.s.m. contact met je op. 

  Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

  CENTRUM VEILIGE SPORT

  Deel je je verhaal liever niet op je club of weet je niet hoe te handelen? Voor alle soorten vragen en meldingen kun je vertrouwelijk bellen of chatten met de medewerkers en vertrouwenspersonen van het Centrum Veilige Sport Nederland (https://centrumveiligesport.nl/). Ook anoniem. Ze begeleiden je bij het inschakelen van hulp of politie. En ze zorgen dat jouw melding wordt opgevolgd.

  Wil je gewoon met iemand praten? FIER SPORT staat vanaf 16.00 uur voor je klaar, ook ‘s avonds laat http://www.fier.nl/chat-sport/