• AETOS DE VOLLEYBALCLUB VAN ARNHEM
  • Een veilige sportomgeving

    Aetos vindt een veilige sportomgeving erg belangrijk. Ouders, leden en onze gasten mogen er op rekenen dat we daar serieus werk van maken binnen onze vereniging. In de media verschijnen met regelmaat berichten over seksuele intimidatie en misbruik binnen sportverenigingen. Eén op acht sporters heeft ooit wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie. Het is moeilijk te verteren dat dit vaak jarenlang plaats heeft kunnen vinden voordat het gesignaleerd werd. Om die reden hebben de sportbonden besloten een meldplicht in te voeren die bestuurders en begeleiders verplicht vermoedens van seksuele intimidatie en misbruik te melden. Leden hebben een meldverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat als er een vermoeden is van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, er melding aan het bestuur moet worden gedaan tenzij dit niet verwacht kan worden van iemand.

    Als je vermoedens hebt van seksuele intimidatie en/of misbruik, meld het bij het bestuur van je vereniging. Wil je eerst in vertrouwen sparren, dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersonen van de club. Wanneer er iets is waarmee je niet naar je teamgenoten of trainer wilt gaan, kun je altijd terecht bij onze vertrouwenspersonen. Deze vertrouwenscontactpersonen kan je ook aanspreken als er bijvoorbeeld sprake is van discriminatie en pesten. We kunnen dan bekijken wat daaraan kan worden gedaan, in eerste instantie binnen de vereniging en zo nodig met hulp van de Nevobo. Deze heeft daar een functionaris voor aangesteld die adviseert en zaken kan behandelen. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, kijk dan op: Website NOCNSF

    De vertrouwenspersonen van Aetos zijn Evy ten Broeke en Marleen Stoltenborg. Ze stellen zich even voor:

  • "Mijn naam is Evy ten Broeke (evytenbroeke@hotmail.com), ik ben 23 jaar en woon in Arnhem. In mijn dagelijks leven werk ik op een woongroep waar mensen met een beperking wonen. Ik speel vanaf mijn 14de volleybal en speel momenteel in dames 7. Zelf heb ik een heel leuk team en ga ik met erg veel plezier naar volleybal. Ik gun dit iedereen, dus ik hoop dat iedereen die dat niet heeft, contact opneemt. Dan kunnen we ervoor zorgen dat dat leuke, fijne, plezierige gevoel weer terugkomt." 

  • "Ik ben Marleen Stoltenborg (mail@marleenstoltenborg.nl), 47 jaar oud. Ik volleybal vanaf mijn 12de, eerst in de Achterhoek, toen in Nijmegen en later bij Arvevo in Arnhem. Na een stop van ruim tien jaar ben ik drie jaar geleden weer bij Aetos begonnen als trainer bij de CMV. Ik train zelf nu bij de recreanten en Dames 2 en doe mee aan de midweekcompetitie. Ook zit ik graag op de tribune om mijn twee dochters van 12 en 15 aan te moedigen. Ik werk als psycholoog bij Siza waar ik volwassenen met een beperking help. Meedenken in lastige situaties vind ik een uitdaging. Daarom lijkt het me leuk om bij Aetos betrokken te zijn als vertrouwenspersoon."